REACH № 01-2120746582-51-0120

Ние сме семейна фирма за лавандула, разположена в Североизточна България в района на град Добрич. Отглеждаме това чудесно растение от 2000г. и вече 18 години се радваме на невероятния му аромат и на уникалните свойства на продуктите, които произвеждаме от него.

Всеки, който желае да ни посети и да разгледа лавандуловите ни полета, е добре дошъл по всяко време, но за да се насладите на красотата на разцъфналите цветове препоръчваме да го направите през месец юни.

През 2015г., вдъхновени от природата и дъхавите полета от билки, създадохме и пуснахме в експлоатация специализирана дестилерия за производство на етерични масла от лавандула, маточина, смрадлика, лайка, безсмъртниче и други благоуханни билки.

Сертификати и документи
English

АРОМАТЕРАПИЯТА- лечение чрез сетивата

Човешките сетива крият голяма сила и в значителна степен влияят върху мисълта, настроението и повечето мозъчни функции. С тяхна помощ възприемаме средата, която обитаваме.         

Обонянието несъмнено е едно от най-мощните сетива. Обонятелните рецептори – клетки, разположени в задната част на носната кухина, са пряко свързани с лимбичната система в мозъка, с която пък са свързани емоциите и паметта. Така обонянието се оказва един важен помощник при ориентирането ни във всяка ситуация. То също извиква спомени и настроения, оформя непосредствено възприятията ни – каква е средата и какво да очакваме от нея.

Етеричните масла и ароматите въздействат върху сетивата ни пряко и силно.  Били са използвани от много древни култури. Описани са още през I в. като средство, което естествено поддържа тялото, стимулира сетивата и помага на хората да изглеждат и да се чувстват по-добре.

Днес ние преоткриваме тези знания и развиваме цели индустрии, основани на ароматерапевтичните свойства на растенията. Разбира се, централно място в козметичната индустрия, оценявана на около 450 милиарда долара през 2017г заемат продуктите, формулирани от естествени съставки- етерични масла и техните производни. Славата на розовото и лавандуловото етерично масло далеч не е случайна. Не само в парфюмните композиции, но и в бита, домашната козметика, в офиса и на открито лечебните и ароматни свойства на растенията ни дават усещането за здраве и защитеност, както и за красота и добро настроение. Ето защо наричаме тези свойства и лечебни - защото ни връщат спомена за нашата цялост и благоденствие.

lavender.bg