REACH № 01-2120746582-51-0120

Ние сме семейна фирма за лавандула, разположена в Североизточна България в района на град Добрич. Отглеждаме това чудесно растение от 2000г. и вече 18 години се радваме на невероятния му аромат и на уникалните свойства на продуктите, които произвеждаме от него.

Всеки, който желае да ни посети и да разгледа лавандуловите ни полета, е добре дошъл по всяко време, но за да се насладите на красотата на разцъфналите цветове препоръчваме да го направите през месец юни.

През 2015г., вдъхновени от природата и дъхавите полета от билки, създадохме и пуснахме в експлоатация специализирана дестилерия за производство на етерични масла от лавандула, маточина, смрадлика, лайка, безсмъртниче и други благоуханни билки.

Сертификати и документи
English

Противовъзпалителни чайове за ежедневна имунна защита

Когато става дума за усилване на имунитета, чайовете са на първо място сред лечебните напитки. Техните антиоксидантни свойства помагат да се намали оксидативния стрес. Не на последно място, антимикробните, антивирусните и противовъзпалителните им свойства действат в посока на общото укрепване на организма. Няма нищо по-лесно от това, през деня да си поднасяме освежаващ, хранителен чай с билки от естествената ни среда - природата около нас.

Няколко полезни и работещи съвета:

  • Ако първоначалната ви реакция към аромата на определен чай е спонтанно негативна, потърсете заместител - природата около нас притежава неограничени възможности.
  • Ако искате да постигнете трайни резултати чрез редовната употреба на билков чай, не предприемайте други паралелни промени в режима си на хранене и живот. Нека промените бъдат плавни и последователни, за да наблюдавате отговора на своя организъм към всяка поотделно.
  • Независимо колко ентусиазирани сте при използването на природни продукти, тяхното действие е плавно и бавно в сравнение с лекарствените средства, които никога не лекуват цялостно организма, а имат конкретна насоченост и продължителни последици след прекратяване на приема.
  • Лечението започва не от атакуване на проблемите на тялото, а от осъзнаването на причините за временната криза, която е проявление на неправилни избори на ментално, емоционално и психическо ниво.

 Кои са най-известните противовъзпалителни чайове

  1. Зелен чай
Ползите от този чай са добре известни и многобройни. Особено що се отнася до неговото действие срещу стареене. Антиоксидантните и противозпълителните му ефекти са доказани от множество изследвания. Този чай подтиска генното и протеиново проявление на възпалителните цитокини. Редовното пиене на зелен чай доказано противодейства на възпалителните процеси и е благотворно за регулиране на кръвното налягане.
  1. Чай от лайка

Почти пет хиляди години този чай е известен със своите свойства, осигуряващи дълголетие и спокойствие. Неслучайно напоследък се определея като „билков аспирин” заради болкоуспокоитените си качества. Противовъзпалителните качества на лайката помагат при болки, подувания, зачервявания и свързаните с това възпалителни процеси. Това се отнася не само до приемането ѝ като напитка, но и при локалното ѝ приложение. Билката има също доказано действие при бактериални инфекции на дихателните пътища, устата и кожата. В някои случаи успешно се прилага при възпаления на очите.

Внимание! Но може да предизвика и алергии при хора, чувствителни към нейните полени.

Една до четири чаши дневно от този ароматен еликсир ще ви изненадат с благотворното си въздействие върху целия организъм.

     3. Чай от мента

Противовъзпалителните, антивирусни и антимикробни качества на дъхавата мента са известни от векове. Често се използва за отстраняване на симптомите на раздразнените черва, както и за премахване на задръстването и отпушване на дихателните пътища. Чаят от мента е известен като един от най-добрите чайове при възпаления на стомаха.

Интересна находка - ако имате на разположение етерично масло от мента, спокойно можете да добавяте по няколко капки към бял, зелен и черен чай. Така ще получите превъзходно лечебно средство за разстроен стомах, дихателни проблеми и умора.

 

 

lavender.bg