REACH № 01-2120746582-51-0120

Ние сме семейна фирма за лавандула, разположена в Североизточна България в района на град Добрич. Отглеждаме това чудесно растение от 2000г. и вече 18 години се радваме на невероятния му аромат и на уникалните свойства на продуктите, които произвеждаме от него.

Всеки, който желае да ни посети и да разгледа лавандуловите ни полета, е добре дошъл по всяко време, но за да се насладите на красотата на разцъфналите цветове препоръчваме да го направите през месец юни.

През 2015г., вдъхновени от природата и дъхавите полета от билки, създадохме и пуснахме в експлоатация специализирана дестилерия за производство на етерични масла от лавандула, маточина, смрадлика, лайка, безсмъртниче и други благоуханни билки.

Сертификати и документи
English

Етерични масла за вана

За преодоляване на зимните студове можем да разчитаме на силата на етеричните масла.

Терапевтичните качества на етеричните масла са известни от векове. През зимата студът е най-голямото предизвикателство пред човешкия организъм. И една гореща баня е едно от най-добрите средства за отпускане и имунна стимулация. Нека тези моменти на благоденствие бъдат само ваши!

Ето няколко лесни рецепти с най-добрите етерични масла за вашата баня!

1. Рецепта за стимулиране на имунитета

В малка неметална купа смесете:
*10 капки био етерично масло от равинцара
*10 капки био етерично масло от чаено дърво
*10 капки био етерично масло от евкалипт
*100г сол от Мъртво море
Смесваме добре маслата със солта, докато проникнат добре в солта и изливаме сместа във ваната. Раздвижваме водата, докато солта се разтвори напълно и се разпредели равномерно. Оптимален резултат от банята се постига за 20 минути престой във водата.

2. Рецепта за преодоляване на трескави състояния - когато втрисанията връхлитат непрекъснато и термометърът потвърждава, че имате треска – решението е незабавно да си приготвите баня на краката.

10 капки етерично масло от евкалипт/Eucaliptus radiata/ се смесват със 100г сол от Мъртво море в топла вода. Краката трябва да престоят във водата 10 минути. След това разпределете още 5 капки от маслото между дланите си и разтрийте ходилата, преди да се завиете с топла завивка.
Етеричното масло от евкалиптус радиата притежава тонизиращи, муколитични, отхрачващи, антисептични и освежаващи свойства. То бързо ще понижи треската.

3.    Рецепта за отпускане и отдих
Етеричното масло от лавандула е кралицата на отпускането. Със своя цветист и възхитително уникален аромат, това етерично масло притежава мощни отпускащи, успокояващи, антистресови и седативни свойства. Това осигурява физическо и умствено отпускане и неусетно води до пълноценен сън.
В 1/2 чаша мляко, или неутрален гел добавяме 10 капки етерично масло от лавандула и разбъркваме добре до постигане на равномерно разпределение на етеричното масло. След това изсипваме във ваната и разбъркваме. Можете да престоите в тази благотворна баня до 45 минути и да се насладите на пълна релаксация.

По материали от сайта https://www.comptoirbotanique.fr 

lavender.bg