REACH № 01-2120746582-51-0120

Ние сме семейна фирма за лавандула, разположена в Североизточна България в района на град Добрич. Отглеждаме това чудесно растение от 2000г. и вече 18 години се радваме на невероятния му аромат и на уникалните свойства на продуктите, които произвеждаме от него.

Всеки, който желае да ни посети и да разгледа лавандуловите ни полета, е добре дошъл по всяко време, но за да се насладите на красотата на разцъфналите цветове препоръчваме да го направите през месец юни.

През 2015г., вдъхновени от природата и дъхавите полета от билки, създадохме и пуснахме в експлоатация специализирана дестилерия за производство на етерични масла от лавандула, маточина, смрадлика, лайка, безсмъртниче и други благоуханни билки.

Сертификати и документи
English

Лайката и нейните мощни свойства срещу гастроентерит

Лайката също е известна от дълбока древност заради многобройните си лечебни качества- във фармакопеята на много страни тя присъства от векове. Най-често асоциираме това красиво растение с аромата на меките шампоани за руса коса, но то е изключително ефикасно естествено лекарство срещу редица болести.

Като антиспазматично средство, немската лайка се слави със способността си да успокоява храносмилателните разстройства и да облекчава ефектите на гастроентерита, който се вихри през зимата.

Как да си приготвим лек? Запарваме една супена лъжица сух цвят от лайка в 150мл кипяща вода и изпиваме тази доза три пъти дневно след хранене. Гаргарите са също благотворни. Успокояващото действие на лайката се предпочита и при остри симптоми на грип, например болките в гърлото. СЗО /Световна Здравна Организация/ признава медицинското приложение на инхалациите с лайка в случаи на възпаление на дихателните пътища. Достатъчни са 3г сух цвят в 150мл кипяща вода за една 10-15 минутна инхалация.

При големи застудявания запарката от лайка веднъж на ден се препоръчва като превантивна мярка поради доказаните ѝ антибактериални качества.

Чаят от лайка се препоръчва и при стомашни проблеми на бебетата /колики/, както и за успокояване на болките при поникването на първите зъбки.

И е толкова лесно да се отглежда.

lavender.bg