REACH № 01-2120746582-51-0120

Ние сме семейна фирма за лавандула, разположена в Североизточна България в района на град Добрич. Отглеждаме това чудесно растение от 2000г. и вече 18 години се радваме на невероятния му аромат и на уникалните свойства на продуктите, които произвеждаме от него.

Всеки, който желае да ни посети и да разгледа лавандуловите ни полета, е добре дошъл по всяко време, но за да се насладите на красотата на разцъфналите цветове препоръчваме да го направите през месец юни.

През 2015г., вдъхновени от природата и дъхавите полета от билки, създадохме и пуснахме в експлоатация специализирана дестилерия за производство на етерични масла от лавандула, маточина, смрадлика, лайка, безсмъртниче и други благоуханни билки.

Сертификати и документи
English

Мащерката - ароматна защита срещу кашлица

Със своето звучно име, характерната си миризма и стотиците си видове мащерката е едно от най-разпространените и ценени ароматни растения в кулинарията. Звездна съставка за подправяне на риба и месо, тя също е много полезна като естествено средство срещу зимни инфекции. С нея бронхитът, настинката или грипът ще останат само лош спомен!

Приложения

При инхалации- две супени лъжици сух цвят в купа с кипяща вода осигуряват ефективно отпушване и премахване на токсините от синусите.

За облекчаване на кашлицата, причинена от бронхит, се препоръчва три пъти на ден да се пие запарка от 2г сушени листа от мащерка. Течността се оставя да ври 5 минути, след което се прецежда и пие.

Като източник на витамин С, прясната мащерка защитава здравето на костите.

Изключително устойчиво, нежно, но и силно, растението може да се отглежда в градината или на балкона през цялата година.

lavender.bg