REACH № 01-2120746582-51-0120

Ние сме семейна фирма за лавандула, разположена в Североизточна България в района на град Добрич. Отглеждаме това чудесно растение от 2000г. и вече 18 години се радваме на невероятния му аромат и на уникалните свойства на продуктите, които произвеждаме от него.

Всеки, който желае да ни посети и да разгледа лавандуловите ни полета, е добре дошъл по всяко време, но за да се насладите на красотата на разцъфналите цветове препоръчваме да го направите през месец юни.

През 2015г., вдъхновени от природата и дъхавите полета от билки, създадохме и пуснахме в експлоатация специализирана дестилерия за производство на етерични масла от лавандула, маточина, смрадлика, лайка, безсмъртниче и други благоуханни билки.

Сертификати и документи
English

Безвредни ли са етеричните масла?

Когато се използват както е предписано, етеричните масла притежават съвсем малко установени негативни странични ефекти, или рискове. Това показват научните изследвания. При огромния интерес към масовата им употреба и наличието на неограничена гама от най-различни марки масла, не е изненадващо, че се пораждат нарастващи опасения относно безопасността на използването им. Въз основа на съществуващите изследвания, може да се твърди, че етеричните масла са както безвредни, така и мощен лечебен инструмент в естествената - природната медицина. Съществуват най-различни методи на приложение на етеричните масла, които е установено, че са най-подходящи за всяко от тях. Важно е внимателно да се информираме и да подбираме висококачествени масла, за  да си осигурим безопасната им употреба. Етеричните масла могат да се прилагат върху кожата - локално, могат да се инхалират - вдишват, дифузират или да се приемат вътрешно, но не винаги е безопасно да се използва всяко масло по всички тези начини. Необходими са някои предпазни мерки, някои масла не трябва да се използват топично /локално/, вътрешно или от хора с определена чувствителност.

Ключов момент в разбирането на етеричните масла е, че те са много концентрирани, което означава, че трябва да използвате много малки количества, за да изпитате резултати. Затова етеричните масла трябва да се използват внимателно, етикетите трябва да се четат внимателно, така че насоките за приложението им да се следват за постигане на желаните ефекти.

За щастие, природата мъдро ни е предоставила цялата си сила за възстановяване и поддържане на здравето, стига добре да познаваме и правилно да прилагаме тази сила. Още повече, че макар и в общия случай да въздействат по-забавено, природните продукти осигуряват по-интегрално лечение.

Етеричните масла навлизат все повече в лекарствени форми, в козметични, парфюмерийни и ароматерапевтични комбинации, в ежедневната ни грижа за кожата, бита и холистичната медицина на благосъстоянието.

В поредица от публикации ще представим препоръки за безопасно използване на някои от най-често употребяваните етерични масла, дадени от международни експерти.

lavender.bg