REACH № 01-2120746582-51-0120

Ние сме семейна фирма за лавандула, разположена в Североизточна България в района на град Добрич. Отглеждаме това чудесно растение от 2000г. и вече 18 години се радваме на невероятния му аромат и на уникалните свойства на продуктите, които произвеждаме от него.

Всеки, който желае да ни посети и да разгледа лавандуловите ни полета, е добре дошъл по всяко време, но за да се насладите на красотата на разцъфналите цветове препоръчваме да го направите през месец юни.

През 2015г., вдъхновени от природата и дъхавите полета от билки, създадохме и пуснахме в експлоатация специализирана дестилерия за производство на етерични масла от лавандула, маточина, смрадлика, лайка, безсмъртниче и други благоуханни билки.

Сертификати и документи
English

Кактусово масло

Силата на природата – екзотични етерични масла за здрава кожа, коса и нокти

Качеството и чистотата са решаващи за ефективността на продуктите за поддържане на здравето и красотата. Ето едно естествено средствоза поддържане на хидратирана, сияйна и млада кожа –всеки ден.

Масло от семената на кактусова бодлива круша

Това масло е една от древните тайни на красотата в света на козметиката.Бодливата круша принадлежи към растителния род опунтия (кактусови). /Opuntia ficus-indica/ е вид кактус с жълто-оранжева месеста част и малки семки, от които се добива кактусовото масло.

За да се произведе един литър първокачествено масло е необходим почти 1 тон плод бодлива круша (около 8000 броя).Семената, от които се извлича са много твърди- студената екстракция е изключително бавна и добивът - много малък. Това се отразява върху цената на премиум качеството.

Особено богато на естествени антиоксиданти, като витамин Е (токофероли), линолова киселина (омега 6), полифеноли и есенциални мастни киселини (88%).Прониква в дълбоките слоеве на кожата, като я подхранва интензивно.

v  Поддържа кожата красива, здрава и естествена. Защитава я от свободните радикали – съдържа 88% полиненаситени киселини плюс витамин Е.

v  Ускорява подновяването на клетките.

v  Изключително овлажняващо, ревитализиращо и подхранващо масло за кожата и косата, по-специално- за зрялата кожа.

v  Предотвратява преждевременните бръчки и намалява съществуващите.

v  Повлиява сенките под и пръстените около очите.

v   Много препоръчително за суха и крехка коса и чупливи нокти.

v  Ефективно и превантивно приложение в случай на слабост на съединителната тъкан и при кожно дразнене. 

lavender.bg