REACH № 01-2120746582-51-0120

Ние сме семейна фирма за лавандула, разположена в Североизточна България в района на град Добрич. Отглеждаме това чудесно растение от 2000г. и вече 18 години се радваме на невероятния му аромат и на уникалните свойства на продуктите, които произвеждаме от него.

Всеки, който желае да ни посети и да разгледа лавандуловите ни полета, е добре дошъл по всяко време, но за да се насладите на красотата на разцъфналите цветове препоръчваме да го направите през месец юни.

През 2015г., вдъхновени от природата и дъхавите полета от билки, създадохме и пуснахме в експлоатация специализирана дестилерия за производство на етерични масла от лавандула, маточина, смрадлика, лайка, безсмъртниче и други благоуханни билки.

Сертификати и документи
English

Безвредни ли са дифузерите на етерични масла?

Известно е колко са популярни дифузерите на етерични масла през последните години. Тъй като тяхното действие пряко влияе върху качеството на въздуха, който вдишваме, сигурно си задавате и въпроси относно това, доколко са безвредни. Дифузерите на етерични масла изпаряват масла, като изпускат във въздуха малки количества от тези масла. Каквито са съображенията и грижата за безопасността, свързани с вдишването /инхалацията/на етерични масла, такива са и за използването на масла в дифузера. Общото вдишване се счита за много безопасен метод за използване на етерични масла. Това е метод, свързан с ниско ниво на риск. Твърде малко вероятно е концентрацията на етерично масло да се вдигне до опасни нива поради изпаряване.
Ето някои основни препоръки:
• Не поставяйте дифузери в близост да новородени, бебета, малки деца, бременни или кърмещи жени, както и около домашни любимци, ако не сте сигурни, че това е безопасно за тях.
• Ако имате алергии, астма или друго подобно състояние, може да установите, че етеричните масла със силен аромат предизвикват респираторна реакция. В такъв случай, спрете вдишването или дифузирането на етерични масла. Етерични масла, които са по-малко дразнещи включват мента, лавандула, чаено дърво, евкалипт и лайка.
• Включвайте дифузера за около 30-45 минути - това е времето на най-висока ефективност. Не оставяйте дифузера включен през цялата нощ. Пълнете устройствата с подходящото количество вода и внимателно прочетете инструкциите. Би било добре да използвате дифузери с автоматичен стопер, който изключва след 20-30 минути работа - това означава, че ако забравите, дифузерът автоматично периодично ще се изключва.
• Тъй като могат да бъдат силно възпламеними, винаги ги дръжте далеч от източници на пламък /свещи, газ и т.н./. Осигурете добра вентилация на помещенията и ако ароматът стане твърде интензивен, отворете прозорците.
• Не добавяйте други масла-носители към вашия дифузер, което може да доведе до счупване на уреда. Периодично го почиствайте със сапун и топла вода, за да му помогнете да работи ефективно и да предотврати натрупването на мухъл или бактерии.
• Внимавайте при разпръскване на етерични масла, които могат да раздразнят лигавиците - това включва: карамфил, кора от канела, лимонена трева, масло от мащерка.
• Не бързайте интензивно да впръсквате етеречни масла във вашия дом, за да можете да тествате реакцията си.
lavender.bg