REACH № 01-2120746582-51-0120

Ние сме семейна фирма за лавандула, разположена в Североизточна България в района на град Добрич. Отглеждаме това чудесно растение от 2000г. и вече 18 години се радваме на невероятния му аромат и на уникалните свойства на продуктите, които произвеждаме от него.

Всеки, който желае да ни посети и да разгледа лавандуловите ни полета, е добре дошъл по всяко време, но за да се насладите на красотата на разцъфналите цветове препоръчваме да го направите през месец юни.

През 2015г., вдъхновени от природата и дъхавите полета от билки, създадохме и пуснахме в експлоатация специализирана дестилерия за производство на етерични масла от лавандула, маточина, смрадлика, лайка, безсмъртниче и други благоуханни билки.

Сертификати и документи
English

Етеричните масла- неизчерпаема зелена енергия

Това е една безкрайна приказка, написана от майката природа. Съвременният човек е засипан от стоки-заместители, но потребностите му са истински. Затова си струва да търсим здравето, красотата и хармонията в истинската природа.

В поредица от публикации ще представим най-разпространените, доказани ефекти в грижата за тялото, кожата, косата, устната хигиена и общото здраве на най-популярните етерични масла.

От древността до днес...

Етеричните масла се използват от хилядолетия и от различни култури за медицински и здравни цели. Още в древността хората са познавали и употребявали ароматни растения в своите лечебни, духовни, хигиенни и ритуални практики. Свидетелства отпреди повече от 4000 години разкриват, че те са познавали и прилагали като лечение такива методи като:фумигация /опушване на части на тялото с дим или вдишване на пара от горящи растителни комбинации/ и екстракция на ароматни масла. В древна Гърция Хипократ и по-късно Аристотел и Теофраст правят класификации на известните им растения и така поставят началото на широкото им използване - особено на парфюмите в Римската империя. На персийския лечител, поет и философ Авицена /Абу Али Хусейн ибн Сина, 980-1037г/  дължим откриването на съвременния парен дестилатор. През средновековието манастирите са мястото, където се дестилират висококачествени етерични масла- основа на повечето произвеждани лекарства.  В наши дни изучаването и използването на лечебните свойства на растенията е отново във възход. Колкото повече сме информирани за страничните ефекти на скъпоструващите лекарствени средства, толкова повече обръщаме поглед към благотворните ефекти на природните продукти, особено когато търсим алтернативи на конвенционалните средства за хигиена и лечение.

Днес са ни известни антидепресивните, стимулиращи, детоксифициращи, антибактериални, антивирусни и успокояващи свойства на етеричните масла. Широко разпространени и добре изследвани са приложенията на етеричните масла в ароматерапията, почистването на дома, домашно приготвената козметика, естествената грижа за красотата и природната медицина.

lavender.bg