REACH № 01-2120746582-51-0120

Ние сме семейна фирма за лавандула, разположена в Североизточна България в района на град Добрич. Отглеждаме това чудесно растение от 2000г. и вече 18 години се радваме на невероятния му аромат и на уникалните свойства на продуктите, които произвеждаме от него.

Всеки, който желае да ни посети и да разгледа лавандуловите ни полета, е добре дошъл по всяко време, но за да се насладите на красотата на разцъфналите цветове препоръчваме да го направите през месец юни.

През 2015г., вдъхновени от природата и дъхавите полета от билки, създадохме и пуснахме в експлоатация специализирана дестилерия за производство на етерични масла от лавандула, маточина, смрадлика, лайка, безсмъртниче и други благоуханни билки.

Сертификати и документи
English

Етерични масла за здрава и красива коса

Етеричните масла имат различни свойства, като някои от тях помагат за поддържането на косата здрава и красива и то по напълно естествен начин. Лесно е да използвате етеричните масла за коса - просто комбинирайте любимото си масло с базово масло (кокосово масло, бадемово масло и др.) и масажирайте сместа в скалпа си. Оставете сместа да престои известно време, за да окаже благотворния си ефект, след което измийте косата си, или просто сложете няколко капки от избраното масло в шампоана си.

Някои от най-добрите етерични масла за коса са:

Лавандула

Етеричното масло от лавандула стимулира растежа на косата и има способността да успокоява скалпа и да лекува суха кожа и коса, пърхот и косопад. Маслото от лавандула има и антимикробни свойства и може да се използва за борба с бактериални и гъбични заболявания. Освен това, тъй като емоционалният стрес е фактор, който може да допринесе за изтъняване на косата, лавандуловото масло може да се използва за създаване на спокойна среда без излишен стрес.

Розмарин

Маслото от розмарин стимулира растежа на косата и насърчава заздравяването ѝ, тъй като има свойството да ускорява клетъчния метаболизъм. Използва се за лечение на сух скалп и пърхот, като също така предотвратява и появата на косопад.

Кедър

Етеричното масло от кедър подобрява кръвообращението и стимулира космените фоликули. То насърчвава растежа на косата и може да забави косопада. Използва се залечение на изтъняла коса, кожни раздразнения и различни видове алопеция.

Мента

Маслото от лютива мента помага за подобряване на кръвообращението в областта на скалпа и може да лекува пърхот и дори въшки поради мощните си антисептични свойства. Ментовото масло също насърчава и растежа на косата. Има приятен охлаждащ ефект и помага за намаляване на кожни възпаления. Освен това има способността да енергизира ума и да облекчи напрежение и главоболие.

Арган

Аргановото масло е перфектният естествен балсам за коса, който няма нужда от отмиване. Улеснява разресването на косата и оформянето ѝ, предпазва я от топлината на сешоари, маши за къдрене и преси за коса. Аргановото масло подхранва и омекотява косата и й придава блясък. Освен да се масажира в скалпа, аргановото масло може да се нанася и по дължината на цялата коса.

 

 

lavender.bg