REACH № 01-2120746582-51-0120

Ние сме семейна фирма за лавандула, разположена в Североизточна България в района на град Добрич. Отглеждаме това чудесно растение от 2000г. и вече 18 години се радваме на невероятния му аромат и на уникалните свойства на продуктите, които произвеждаме от него.

Всеки, който желае да ни посети и да разгледа лавандуловите ни полета, е добре дошъл по всяко време, но за да се насладите на красотата на разцъфналите цветове препоръчваме да го направите през месец юни.

През 2015г., вдъхновени от природата и дъхавите полета от билки, създадохме и пуснахме в експлоатация специализирана дестилерия за производство на етерични масла от лавандула, маточина, смрадлика, лайка, безсмъртниче и други благоуханни билки.

Сертификати и документи
English

Зимна грижа - масло от евкалипт

Независимо, че се отглежда навсякъде по света, евкалиптът произхожда от Австралия. От хиляди години местните аборигени познават многобройните му ползи.

Евкалиптовото етерично масло притежава отличаващ се мирис и вкус, но е безцветно и има редица полезни свойства. Често се използва за промивка на устната кухина, за инхалации, прахове, мехлеми и кремове за лечение на обриви. Заради силните си почистващи свойства, евкалиптът е бил широко използван през Първата световна война. Въпреки, че маслото от евкалипт притежава повечето от свойствата на типичните летливи масла, то не винаги е било изключително популярно като ароматерапевтично масло. Това преди всичко се дължи на факта, че ползите му се познават само отпреди няколко века, докато някои масла са прочути от древността. Откакто е проучено, непрекъснато нараства интересът от прилагането му както в ароматерапията, така и в много други области. Ето някои от най-забележителните му свойства:

  • Мощен имуностимулант
  • Поддържа здрав микробния баланс
  • Поддържа здрава дихателна система
  • Поддържа добро храносмилането
  • Поддържа здравословен отговор на стреса
  • Поддържа здрава когнитивната функция
  • Поддържа здрава косата     

Етеричното масло от евкалипт е известно още като масло от черна мента. То се извлича чрез парна дестилация от листата и клонките на високо извисяващото се вечнозелено дърво. Приповдига духа и настроението. Понякога за евкалиптовото масло можете да срещнете и определението масло от черен пипер.

Нараства популярността на приложенията на евкалиптовото масло и с нея се увеличават и комбинациите му с други етерични масла. Например с лавандула, кедър, тамян, както и с мащерка, розмарин и майоран.

Приложения на евкалиптовото масло

- Добавете в бутилка, пълна с вода със спрей и го използвайте за почистване на различни повърхности в кухнята и банята.

- Смесете с базово масло и втрийте в гръдния кош за да подобрите и освежите дишането си

- Няколко капки в сутрешната баня или душ подсилват и стимулират чувството на жизнерадост

- Поставяйте от това масло в дифузера си през мрачните и студени зимни месеци, за да разпръснете жизненост и свежест у дома.

- За прогонване на умората от мозъка: капнете 1-2 капки върху дланта си и вдишайте дълбоко

- Използвайте с овлажняващи продукти, като добавяте по една капка преди употреба

- На принципа „Направи си сам”, добавете към спрей с вода няколко капки евкалиптово масло /и по желание- ментово/ и освежете тялото с получената смес.

Етерично масло от евкалипт може да откриете при нас:

Евкалипт радиата,

Евкалипт цитриодора

 

lavender.bg