REACH № 01-2120746582-51-0120

Ние сме семейна фирма за лавандула, разположена в Североизточна България в района на град Добрич. Отглеждаме това чудесно растение от 2000г. и вече 18 години се радваме на невероятния му аромат и на уникалните свойства на продуктите, които произвеждаме от него.

Всеки, който желае да ни посети и да разгледа лавандуловите ни полета, е добре дошъл по всяко време, но за да се насладите на красотата на разцъфналите цветове препоръчваме да го направите през месец юни.

През 2015г., вдъхновени от природата и дъхавите полета от билки, създадохме и пуснахме в експлоатация специализирана дестилерия за производство на етерични масла от лавандула, маточина, смрадлика, лайка, безсмъртниче и други благоуханни билки.

Сертификати и документи
English

Как да изберем дифузер(ароматизатор)?

Как да си изберем дифузер /ароматизатор/ на етерични масла?

Ароматерапията е известна на човечеството отпреди 6000 години и първите начини на разпръскване на благовония се свързват с ароматни свещи и горене на ароматни треви. В наши дни дифузерите изпълняват не само ролята на ароматизатори, но и помагат да се преодолеят неприятни миризми у дома, имат терапевтичен ефект, а и все повече са част от здравословния начин на живот не само у дома, но и на работното място.

Всички технологии на разпръскване на етерични масла имат една и съща цел и различни начини на постигането й. Принципът е прост - да се разпръскват молекулите на етеричните масла във въздуха, за да ги вдишваме и да се възползваме от благотворното им въздействие.

На пазара се предлага голямо разнообразие от дифузери /ароматизатори/ на етерични масла - на различна цена и с различна технология на разпръскване на аромата.

Първият въпрос, на който трябва да си отговорим е за какво ще ни служи нашият дифузер. Всъщност, всеки отделен вид дифузер на етерични масла си има характеристики в зависимост от конкретните ни нужди.

Следващият въпрос е каква цена сме готови да заплатим за такова устройство? Какво пространство желаем да обхванем с действието на дифузера? И имаме ли предпочитание за определен дизайн?

В поредица от публикации ще ви представим четирите големи семейства дифузери, заедно с техните силни и слаби страни.

lavender.bg