REACH № 01-2120746582-51-0120

Ние сме семейна фирма за лавандула, разположена в Североизточна България в района на град Добрич. Отглеждаме това чудесно растение от 2000г. и вече 18 години се радваме на невероятния му аромат и на уникалните свойства на продуктите, които произвеждаме от него.

Всеки, който желае да ни посети и да разгледа лавандуловите ни полета, е добре дошъл по всяко време, но за да се насладите на красотата на разцъфналите цветове препоръчваме да го направите през месец юни.

През 2015г., вдъхновени от природата и дъхавите полета от билки, създадохме и пуснахме в експлоатация специализирана дестилерия за производство на етерични масла от лавандула, маточина, смрадлика, лайка, безсмъртниче и други благоуханни билки.

Сертификати и документи
English

Идеи

Изсушен букет от лавандулови клонки.

Пресният букет се оставя да виси на сухо място далеч от слънчева светлина. Идеалното място е в гардероба, като можете да поставите клонките в тънък чорап, за да не падат цветовете в дрехите ви след като изсъхнат. Ароматът на букета трае повече от година и предпазва дрехите от молци и други вредители.

Освежаване на стаята.

Пресен букет от лавандулови клонки се поставя във ваза с чиста вода. За най-дълготраен аромат водата се сменя ежедневно и се избягва слънчева светлина. Букетът ще ароматизира стаята ви в рмаките на 7-10 дена.
Можете да хвърлите клонка от лавандула в камината.
Капка лавандулово масло, поставена в разтопения восък на горяща свещ, ще се изпари и ще изпълни стаята с аромат.
Оставете на печката чайник с вода и поставете капка лавандулово масло във водата. То се изпарява заедно с водата и излъчва неповторимия си аромат.
Лавандуловото масло можете да поставите в пореста кана и така аромата се просмуква в стаята.

Лавандулова захар.

Деликатес, който се използва за сладкиши или за поръсване върху сладкиш от маслено тесто за фантастичен аромат.
Приготвя се като се смесят 1кг захар и 3 супени лъжици цвят от лавандула и се оставят за 3-4 седмици в стъклен затворен буркан. След това захарта се пресява и е готова за употреба. Аромата и трае няколко месеца.

За лична хигиена.

Тоалетна вода - В тенджера се сваряват 2 чаши вода и голямо количество лаваандулови клонки. Вари се 5 минути и се оставя докато изстине, без да се отваря капака, за да не изветрее ароматът. Водата се прецежда и се съхранява на хладно и тъмно място.
Лосион за крака - Смесват се в стъклен буркан половин супена лъжица ябълков оцет, 30 капки лавандулово масло, 3 супени лъцици слънчогледово масло. Оставят се на водна баня, докато се нагреят. След това се охлаждат и се разклащат добре. Капачката се отваря и пак се затваря до пълното изстудяване на сместа. Разклащайте преди употреба.
Сладки таблетки за дъх - Лавандуловите пастили са били използвани от най-модерните дами за освежаване на дъха след консумация на вино. Няколко капки лавандулово масло се добавят към добре пресята пудра захар. Сместа се добавя към един разбит яйчен белтък до образуване на твърда паста. Оформят се пастили. Оставят се на сухо и хладно място, докато се втвърдят.
Талк на прах - В хаванче се размачква сушен цвят от лавандула. Пресява се през фина мрежа. Смесва се с равно количество талк на прах или брашно. Добавят се няколко капки масло от лавандула. Разбъркват се добре и още веднъж се пресяват. Съхранява се в стъклен съд.

lavender.bg