REACH № 01-2120746582-51-0120

Ние сме семейна фирма за лавандула, разположена в Североизточна България в района на град Добрич. Отглеждаме това чудесно растение от 2000г. и вече 18 години се радваме на невероятния му аромат и на уникалните свойства на продуктите, които произвеждаме от него.

Всеки, който желае да ни посети и да разгледа лавандуловите ни полета, е добре дошъл по всяко време, но за да се насладите на красотата на разцъфналите цветове препоръчваме да го направите през месец юни.

През 2015г., вдъхновени от природата и дъхавите полета от билки, създадохме и пуснахме в експлоатация специализирана дестилерия за производство на етерични масла от лавандула, маточина, смрадлика, лайка, безсмъртниче и други благоуханни билки.

Сертификати и документи
English

Ползите от маслото от чаено дърво

Етеричното масло /ЕМ/  от чаено дърво се получава чрез парна дестилация на  клони и листа на чаено дърво, което се изписва с ботаническото име Melaleuca alternifolia.

Предстоящите студени месеци наближават заедно със заплахите от простудни и грипни състояния. ЕМ от чаено дърво е може би най-известното антибикробно ЕМ и за това твърдение има редица сериозни основания. Най-важните благоприятни действия на маслото: антибикробно, антивирусно, противовъзпалително и антиалергично комплексно осигуряват добра имунна поддръжка на организма. ЕМ от чаено дърво е също полезно за унищожаване на зародишите на различни микроорганизми в околната ни среда. Затова се използва в множество почистващи комбинации в бита. Може да се прилага при: почистване на порезни рани и одрасквания, за предпазване от простуда и грип, за успокояване на дишането и кихането и почти всеки друг дихателен дискомфорт, за премахване на гъбички и мухъл.

В  комбинация с гел от алое вера, лавандулово масло и масло от тамян е много подходящо при третиране на детски рани и драскотини.

Добавете няколко капки масло от чаено дърво към водата в бутилка със спрей и почистете плотовете и други повърхности у дома.

Капнете няколко капки в почистващия си препарат за лице плюс няколко капки лавандулово масло и се насладете на почистващия и ароматерапевтичен ефект.

Още рецепти и съвети можете да получите на място в нашия магазин.

Предупреждения! Уверете се, че ползвате истински природни продукти за вашите домашни рецепти. Винаги тествайте преди да нанесете почистващите препарати върху цялата повърхност. Консултирайте се с вашия лекар, ако сте бременни, или имате хронично заболяване, пазете далече от деца етеричните масла.

lavender.bg