REACH № 01-2120746582-51-0120

Ние сме семейна фирма за лавандула, разположена в Североизточна България в района на град Добрич. Отглеждаме това чудесно растение от 2000г. и вече 18 години се радваме на невероятния му аромат и на уникалните свойства на продуктите, които произвеждаме от него.

Всеки, който желае да ни посети и да разгледа лавандуловите ни полета, е добре дошъл по всяко време, но за да се насладите на красотата на разцъфналите цветове препоръчваме да го направите през месец юни.

През 2015г., вдъхновени от природата и дъхавите полета от билки, създадохме и пуснахме в експлоатация специализирана дестилерия за производство на етерични масла от лавандула, маточина, смрадлика, лайка, безсмъртниче и други благоуханни билки.

Сертификати и документи
English

Различните приложения на билките

Билките могат да се приемат вътрешно, или да се прилагат външно по най-различни начини. Знанията и уменията да използваме и приготвяма билки, както и тяхното дозиране е от жизненоважно значение, за да си осигурим безопасно и ефективно използване.

Чайове

Един от най-популярните начини на прием на билки е приготвянето на чайове. Билковите чайове могат да се намерят в готов вид навсякъде в супермаркетите или магазините за здравословни храни. Но и сами лесно можете да си приготвите собствена отвара или запарка. Често много от съставките за чай могат да се открият в задния двор на дома ви и сред тях са листата, цветовете или пък някои често срещани плевели. В зависимост от собствените ви предпочитания, вие също можете да пригодите желаните съставки.

Приготвянето на билков чай включва накисване или варене на билки във вода в чайник и получената прецедена течност е готова за пиене. Предимството да се приемат билки по този начин е, че те бързо се поглъщат от организма, така че и резултатите са незабавни. Може да се наложи да пиете чай неколкократно всеки ден, в продължение на повече време, за да се постигнат дългосрочни резултати. Независимо от удобството и ефективността на билковите чайове, те често притежават силен вкус и неприятен аромат, които за някои хора се превръщат в затруднение за стомаха.

Капсули и таблетки

Ако билковите чайове са отблъскващи за небцето ви, може да предпочетете билкови лекарства в капсула или под формата на таблетка. Билковите таблетки, съдържащи фино смлени билки, оформени на хапчета са били използвани от китайската медицина още през 12 век. Билковите капсули могат да се използват за множество заболявания, като са особено подходящи за облекчаване на симптоми на простуда, грип или затруднено храносмилане. А щом са подходящи за прием продължително време, значи са подходящи и за лечение на хронични заболявания.

За разлика от чайовете, билковите хапчета се разграждат по-продължително от организма, така че резултатите може да не се проявят веднага. Много хора избират билковите хапчета, обаче, защото не са скъпи и могат дълго да се съхраняват. Те могат да се съхраняват в банята и да се използват при нужда.

Тинктури

Когато активните съставки на билките се извличат или се смесват с вода или алкохол, това се нарича създаване на тинктура. Приемането на билки като тинктури е популярно преди всичко сред тези, които са избрали естествените лекарства, но тъй като това са изключително концентрирани форми, само малка част е достатъчна. Изключително е важно да знаем колко да приемаме. Ползата от тинктурите е тази, че се предлагат в удобни бутилки- много удобни за употреба. Ако се нуждаете само от няколко капки, малкото количество тинктура ще ви носи ползи дълго време. Някои вярват, че лунните цикли влияят върху ефективността на тинктурите, но за това все още няма надеждни изследвания.

Следва продължение...

lavender.bg