REACH № 01-2120746582-51-0120

Ние сме семейна фирма за лавандула, разположена в Североизточна България в района на град Добрич. Отглеждаме това чудесно растение от 2000г. и вече 18 години се радваме на невероятния му аромат и на уникалните свойства на продуктите, които произвеждаме от него.

Всеки, който желае да ни посети и да разгледа лавандуловите ни полета, е добре дошъл по всяко време, но за да се насладите на красотата на разцъфналите цветове препоръчваме да го направите през месец юни.

През 2015г., вдъхновени от природата и дъхавите полета от билки, създадохме и пуснахме в експлоатация специализирана дестилерия за производство на етерични масла от лавандула, маточина, смрадлика, лайка, безсмъртниче и други благоуханни билки.

Сертификати и документи
English

Видове дифузери

Съществуват четири големи семейства дифузери на етерични масла:

1. Дифузер на етерични масла, работещ на принципа на пулверизацията/небулизация/- разпръсква единствено етерични масла.Принципът на разпръскване е по-сложен в сравнение с останалите.

Защо да изберем небулизиращ дифузер?

Небулизиращите дифузери позволяват терапевтично разпространение на етеричните масла, по-специално благодарение на чистата им дифузия. За разлика от „мъгливите“ дифузери, се разпръскват само и единствено етерични масла. Частиците на етеричните масла са по-малки и се задържат по-дълго в атмосферата. Тези дифузери позволяват покритие на по-големи пространства - до 100 кв.м.

НЕДОСТАТЪЦИ

Преди всичко, ако се спрете на него, за да ароматизирате едно помещение, самият процес ще ви пречи да спите, защото е свързан с шум. Изтласкваният въздух е резултат от работата на малък мотор - шумът е приглушен, но постоянен. Същевременно, тези дифузери са скъпи и поддръжката им - също, поради крехките стъклени компоненти.

2. Дифузер на етерични масла, генериращ мъгла /брумизация/ - за разлика от предишния вид, този вид смесва молекулите на етеричните масла с молекули вода. Прилага се простият принцип на вибрация на пластина на дъното на много висока честота. Вибрациите преобразуват водата във фина, студена мъгла, която увлича молекулите на етеричните масла, за да се разпръснат в атмосферата. Пространството, което може да се обхване е 30-40 кв ,а работата на дифузера не генерира шум.

НЕДОСТАТЪЦИ

Поради наличието на вода, олфактивната /обонятелната/ продължителност на действие е по-малка в сравнение с тази на небулизатора. В допълнение, претоварването в помещението с летливи органични съединения може бързо да нарастне и да стане дразнещо за дихателната система.

3. Дифузер на етерични масла, разпръскващ въз основа на меко нагряване

Отличават се с голяма простота. При тях е необходимо нагряване на етеричните масла при ниска температура (никога повече от 40 °C). Като общо правило, просто запълнете дифузерите с няколко капки етерично масло. Получава се натиск и съпротивление за загряване на сместа, за да се позволи разпръскването.

Поради това, че не използват модерни технологии или инженеринг, тяхната цена обикновено е ниска. Вентилацията позволява по-контролирана и персонализирана дифузия.

НЕДОСТАТЪЦИ

Необходимо е да се обърне внимание на качеството на дифузерите, но по-специално на надеждността. Наистина трябва да внимаваме дифузерите да не нагряват етеричните масла до повече от 40 °C.

4. Вентилационни дифузери

Вентилационните дифузери "разкъсват" молекулите на етеричните масла, като използват студен въздушен поток. По принцип етеричните масла се накисват върху петна или полимерни зърна. Този принцип отговаря на нуждата от дифузия за малка площ. Вентилационните дифузери обикновено са безшумни. Разпръснатите частици са изключително фини и не издържат дълго в атмосферата.

lavender.bg